fbpx

Kinezioterapija

Optimalna rehabilitacija poškodbe je kombinacija fizioterapije in kinezioterapije. Prvi del rehabilitacije predstavlja fizioterapija, ki jo opravi fizioterapevt s pomočjo različnih manualnih tehnik in fizioterapevtskih naprav. Fizioterapiji sledi kinezioterapija oziroma gibalna terapija, ki jo izvede kineziolog. Le-ta za sanacijo poškodb uporablja gibanje. Kineziolog s pomočjo vadbenega programa posameznika vrne v stanje pred poškodbo.

 

Kinezioterapija zajema rehabilitacijo akutnih in kroničnih poškodb, preventivo, izboljšanje telesne drže, odpravljanje asimetrij v telesu, odpravljanje kroničnih obolenj …

Z namenom, da vam zagotovimo optimalno zdravljanje poškodb, smo združili delo fizioterapevta in kineziologa. Tako na enem mestu dobite celostno oskrbo, ne glede na to na kateri stopnji rehabilitacije ste.

V proces zdravljenja poškodbe so med drugim zajeti naslednji elementi:

  • Pregled zdravstvene dokumentacije
  • Fizioterapevtski pregled – opravi fizioterapevt
  • Terapvetska obravnava (manualna, laser, globinski udarni val, tecar, IASTM, kineziotaping …) – opravi fizioterapevt
  • Funkcionalna diagnostika
  • Sestava individualnega programa
  • Individualna terapevtska vadba (odpravljanje mišičnih deficitov in asimetrij na področju gibljivosti ter moči, korekcija gibalnih nepravilnosti …)

Sodelovanje fizioterapevtskega in kineziološkega kadra predstavlja najboljši način zdravljenja akutnih (npr. zvin gležnja) in kroničnih (npr. bolečine v križu) poškodb.