fbpx

Kondicijska priprava športnikov

Do vrhunskih rezultatov s strokovnim pristopom in celostno podporo.

Naša ekipa izkušenih kineziologov in kondicijskih trenerjev razume, da je kondicijska priprava ključnega pomena za vsakega športnika ne glede na njihovo raven izkušenj ali športno disciplino.

Pri nas se osredotočamo na individualen pristop k vsakemu športniku. S skrbno analizo ciljev, trenutne fizične pripravljenosti in specifičnih zahtev športa, oblikujemo program kondicijske priprave, ki je popolnoma prilagojen potrebam športnika. Ne glede na to, ali gre za profesionalnega športnika ali mladega talent, verjamemo v optimizacijo telesne pripravljenosti, vzdržljivosti, moči, gibljivosti, hitrosti in agilnosti.

Naš cilj je zagotoviti vrhunsko podporo in strokovno usmerjanje vsakemu športniku na poti do njihovega polnega potenciala in dosežka vrhunskih rezultatov na tekmovanjih. Pridružite se nam in izkusite razliko, ki jo lahko prinese individualizirana kondicijska priprava športnikov.


Ključne komponente v kondicijski pripravi športnikov

Individualni programi treninga: Vsak športnik dobi prilagojen program treninga, ki je zasnovan za izboljšanje specifičnih vidikov njihovega športa in trenutne pripravljenosti.

Testiranja in analiza: Športniki so z namenom spremljanja napredka v procesu treninga večkrat testirani. Treningi vsebujejo tudi analizo gibanja in funkcionalnosti, s čimer identificiramo pomanjkljivosti ter preprečujemo morebitne poškodbe.

Svetovanje in podpora: Športnik se lahko kadarkoli obrne na trenerja, ki mu nudi vso strokovno podporo.

Trening: Trening je popolnoma prilagojen vsakemu športniku posebaj. Upošteva se značilnosti posameznega športa, športnikovo pripravljenost ter morebitne pomanjkljivosti.

Preventivna vadba: Kondicijska priprava ni zgolj izboljšanje fizičnih sposobnosti, temveč celostna skrb za športnika. Zato v naše programe vključujemo tudi preventivne vaje, rehabilitacijo po poškodbah ter svetovanje glede prehrane in okrevanja. Verjamemo, da je ravnovesje med treningom, počitkom in prehrano ključno za dolgoročen in uspešen razvoj športnika.

Nadzor in spremljanje napredka: Redno spremljamo napredek in prilagajamo treninge glede na dosežene rezultate, da zagotovimo nenehno napredovanje in dosežemo zastavljene cilje.Pogosta vprašanja

Kakšne so koristi kondicijske priprave za športnike?
Kondicijska priprava lahko izboljša športno uspešnost, poveča moč, hitrost, vzdržljivost in gibljivost ter zmanjša možnost poškodb. Prav tako pomaga pri celostnem fizičnem in mentalnem zdravju športnika.

Koliko časa traja tipičen program kondicijske priprave?
Trajanje programa kondicijske priprave je odvisno od več dejavnikov. Običajno so programi zasnovani za daljše obdobje, lahko pa se prilagajajo glede na posamezne potrebe. Nekateri športi omogočajo kondicijske treninge skozi celotno sezono, drugi pa samo v času, ko na koledarju ni tekem.

Katerim športnikom so kondicijski treningi namenjeni?
Kondicijski treningi so primerni za vse športnike, tako za mlade športnike v razvoju kot tudi vrhunske športnike. Ker je trening popolnoma prilagojen posamezniku, lahko le-ta izhaja iz kateregakoli športa.

Kako se program kondicijske priprave prilagaja individualnim potrebam športnika?
Program kondicijske priprave se prilagaja glede na cilje, trenutno kondicijo, šport iz katerega izhaja in morebitne poškodbe posameznega športnika. Vsak program je popolnoma individualno oblikovan in se ga sproti prilagaja.

Kakšen je strokovni background vaše ekipe trenerjev in kineziologov?
Naša ekipa sestoji iz strokovno usposobljenih in izkušenih kineziologov ter kondicijskih trenerjev, ki imajo izkušnje na področju specifičnega športa, treninga in rehabilitacije poškodb.

Kako pogosto potekajo treningi v okviru programa kondicijske priprave?
Pogostost treningov je odvisna od športa, individualnih ciljev in potreb posameznega športnika ter programa kondicijske priprave.

Ali se v programu kondicijske priprave upoštevajo morebitne poškodbe ali posebne zahteve posameznega športnika?
Da, program kondicijske priprave se prilagodi glede na morebitne poškodbe, omejitve ali posebne zahteve posameznega športnika. Kot kineziologi smo usposobljeni tudi za vadbo po poškodbah.

Kako lahko kondicijska priprava izboljša športne rezultate in zmanjša možnost poškodb?
Kondicijska priprava izboljša športne rezultate tako, da krepi ključne kondicijske komponente ter izboljšuje tehnične veščine in telesno pripravljenost. Prav tako zmanjšuje možnost poškodb z optimizacijo mišično-skeletnega sistema in izboljšanjem gibalnih vzorcev.

Kakšne so možnosti za nadaljnje sodelovanje po končanem programu kondicijske priprave?
Po končanem programu kondicijske priprave imajo športniki možnost nadaljnjega sodelovanja v smislu nadaljnjega treninga, svetovanja ali prilagoditev programa glede na nove cilje in potrebe.